:Ventilatiesysteem

status | niveau | type

ONTWERP | OPERATIONEEL | OBJECT

Omschrijving

Het ventilatiesysteem voorziet in minimale en gecontroleerde hygiënische ventilatie van de energie-eenheid.

Voor alle nieuwe en ingrijpend energetisch te renoveren wooneenheden, met stedenbouwkundige vergunningsaanvraag of melding vanaf 1 januari 2016, wordt het ook verplicht om na de uitvoering een
prestatieverslag op te maken van het geplaatste ventilatiesysteem. In dat prestatieverslag worden de kenmerken en de behaalde prestaties van het ventilatiesysteem getoetst aan de prestatiecriteria die werden
opgesteld in de ‘STS-P 73-1 - Systemen voor basisventilatie in residentiële toepassingen’.

Eigenschappen
#eigenschaptypebeschrijvingminmaxtoelichting
1type ventilatiesysteem:type ventilatiesysteem

Tye ventilatiesysteem dat aanwezig is per ventilatiezone van de energie-eenheid

11Per ventilatiezone is er één ventilatiesysteem. Een energie-eenheid kan meerdere ventilatiezone bevatten. Een ventilatiezone is een afgesloten deel van een gebouw met een onafhankelijk ventilatiesysteem.
2naam ventilatiesysteem

tekst

Dit is de naam van het warmteterugwinapparaat in geval van een mechanische ventilatie. Het warmteterugwinapparaat onttrekt warmte aan de ventilatielucht die wordt afgevoerd naar buiten, om hiermee de toevoer van buitenlucht in min of meerdere mate voor te verwarmen.

01De naam van het ventilatiesysteem is een vrije keuze. Vaak wordt hier het merk en het product ingevuld.
3aanwezigheid by-passbooleanIndicatie of het warmteterugwinapparaat beschikt over een by pass in geval van een mechanische ventilatie01De by-pass zorgt ervoor dat de doorgang doorheen de warmtewisselaar volledig of gedeeltelijk kan afgesloten worden, waardoor de warmtewisselaar gedeeltelijk of volledig geactiveerd wordt. Dat heeft als voordeel dat buiten het stookseizoen het gebouw niet extra wordt opgewarmd. Vooral in de zomer is het interessant om die extra opwarming te vermijden.
4rendement warmteterugwinapparaatgetalthermische rendement in van het warmteterugwinapparaat01waarde uitgedrukt in procent. Deze ligt tussen 0 en 100%.
Relatie overzicht


Gerelateerde Objecten
  • Filteren per label

    Er zijn op dit moment geen items met de geselecteerde labels.

    |